IMPORTANT

FM Design is in read-only mode, please click here for more information.

Latest topics
» Forumactif Edge - Releases
by Ange Tuteur Sat 20 Jul 2019, 13:07

» GIFActif - Giphy Button for the Editor
by Ange Tuteur Wed 08 May 2019, 17:21

» Forum Closure
by Ange Tuteur Mon 01 Jan 2018, 01:28

» Chit Chat Thread
by Valoish Sun 31 Dec 2017, 19:15

» Font/Text background color.
by Valoish Sun 31 Dec 2017, 19:11

» Forumactif Messenger - Instant Message Application for Forumotion
by Wolfuryo Sun 31 Dec 2017, 18:24

» [GAME] Count to One Million!
by brandon_g Fri 29 Dec 2017, 18:58

» Post Cards
by manikbiradar Wed 20 Dec 2017, 07:50

» [GAME] Countdown from 200,000
by Valoish Wed 13 Dec 2017, 23:22

» GeekPolice Tech Support Forums - GeekPolice.net
by Dr Jay Mon 11 Dec 2017, 19:12

» Asking about some plugin for Forumotion
by Dr Jay Mon 11 Dec 2017, 19:10

» [GAME] What are you thinking right now?
by Van-Helsing Sat 09 Dec 2017, 14:51

» Widget : Similar topics
by ranbac Wed 06 Dec 2017, 18:11

» Change the Background of the Forum and put an image and how to make prefixs?
by Clement Wed 06 Dec 2017, 15:19

» Hello from Western Australia
by SarkZKalie Wed 06 Dec 2017, 05:34

Recent Tutorials
Top posting users this month

Who is online?
In total there are 11 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 11 Guests :: 2 Bots

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 172 on Fri 19 Feb 2016, 05:17

Control pannel issue

View previous topic View next topic Go down

T.C.
T.C.
Member
Gender : Unspecified
Posts : 22
Points : 687
Reputation : 4
Language : English
Browser : Browser : Mozilla Firefox Forum Version : Forum Version : phpBB2
View user profile

PostT.C. on Fri 03 Nov 2017, 20:20

@Ange Tuteur Hello, I recently switched a forum I own over to forumactif edge. I was messing with the control panel, but whenever I try to change something and hit save changes, it does nothing? You can see what it does in the image below.
Thanks

Control pannel issue NzamoHY
Wolfuryo
Wolfuryo

Gender : Male
Posts : 256
Points : 1888
Reputation : 81
Language : Romanian and English
Browser : Browser : Mozilla Firefox Forum Version : Forum Version : Other
View user profile

PostWolfuryo on Sat 04 Nov 2017, 08:52

Hi,

You should wait about 5 seconds and the changes will be saved. The blue bar with 50% written on it is the progress bar. If you wait and nothing happens, try pressing F12(to open the console), then press F5 to reload the page. Make the changes in the panel, then click on save, wait for about 2 seconds, then make a screenshot(don't close the Console).
T.C.
T.C.
Member
Gender : Unspecified
Posts : 22
Points : 687
Reputation : 4
Language : English
Browser : Browser : Mozilla Firefox Forum Version : Forum Version : phpBB2
View user profile

PostT.C. on Sat 04 Nov 2017, 12:48

This is what it does after I did what you told me. Issue on my end with my computer?

Control pannel issue 4cSQlZr

T.C.
T.C.
Member
Gender : Unspecified
Posts : 22
Points : 687
Reputation : 4
Language : English
Browser : Browser : Mozilla Firefox Forum Version : Forum Version : phpBB2
View user profile

PostT.C. on Sat 04 Nov 2017, 12:49

This is just a test forum, before I move my other forum to it. Just figured I would let you know that. I just don't want to run into these issues when I go to move it so I am trying to figure everything out with the test forum.
SLGray
SLGray
Valued Member
Gender : Male
Age : 46
Posts : 2465
Points : 5427
Reputation : 290
Location : United States
Language : English
Browser : Browser : Mozilla Firefox Forum Version : Forum Version : ModernBB
View user profile http://www.fmthemes.forumotion.com https://www.facebook.com/FM-Themes-655055824604957 https://twitter.com/FMThemes https://pinterest.com/FMThemes

PostSLGray on Sun 05 Nov 2017, 14:43

Are you saying when it hits 50% it freezes up?
T.C.
T.C.
Member
Gender : Unspecified
Posts : 22
Points : 687
Reputation : 4
Language : English
Browser : Browser : Mozilla Firefox Forum Version : Forum Version : phpBB2
View user profile

PostT.C. on Sun 05 Nov 2017, 18:18

Yes
T.C.
T.C.
Member
Gender : Unspecified
Posts : 22
Points : 687
Reputation : 4
Language : English
Browser : Browser : Mozilla Firefox Forum Version : Forum Version : phpBB2
View user profile

PostT.C. on Sun 05 Nov 2017, 18:50

Well, I moved my actual forum over to it. Same thing. ? I need to fix it soon, as the way it looks now appears rather "unattractive."
Ange Tuteur
Ange Tuteur
Administrator
Gender : Male
Age : 23
Posts : 4739
Points : 10287
Reputation : 2372
Location : Macungie, PA
Language : EN, JA, FR
Browser : Browser : Brave Forum Version : Forum Version : Forumactif Edge
View user profile https://github.com/SethClydesdale https://twitter.com/sethc1995

PostAnge Tuteur on Mon 06 Nov 2017, 09:52

Hi,

The error "form.edit_code is undefined" means the stylesheet could not be found. (The alias of the stylesheet is edit_code) I find that peculiar, because all forums share the same admin panel structure, so the only explanation I can think of is that your connection to the AP timed out somehow.

I added an extra condition that'll alert you if the CSS stylesheet could not be found. If this error appears let me know. Also when updating general settings, it may take a few seconds or minutes depending on a few factors :
1. The size of your stylesheet (more CSS = longer processing time)
2. Your connection speed
3. Forumotion's server status

It's best to be patient if no errors were logged in the CP. Of course if it's taking too long, you can open your console (F12, Right Click > Inspect > Console) to check for errors that may not have been logged by the CP.

--------

Ange Tuteur
Tips and TricksContact Me
Control pannel issue Latin11
T.C.
T.C.
Member
Gender : Unspecified
Posts : 22
Points : 687
Reputation : 4
Language : English
Browser : Browser : Mozilla Firefox Forum Version : Forum Version : phpBB2
View user profile

PostT.C. on Mon 06 Nov 2017, 11:01

@Ange Tuteur That is exactly what it does now. It says "CRITICAL ERROR : CSS STYLESHEET NOT FOUND"
Ange Tuteur
Ange Tuteur
Administrator
Gender : Male
Age : 23
Posts : 4739
Points : 10287
Reputation : 2372
Location : Macungie, PA
Language : EN, JA, FR
Browser : Browser : Brave Forum Version : Forum Version : Forumactif Edge
View user profile https://github.com/SethClydesdale https://twitter.com/sethc1995

PostAnge Tuteur on Mon 06 Nov 2017, 13:37

I see, that's definitely a problem. Think

If possible, could you provide me with a test account via PM that has access to the AP ? That should help me locate and identify the issue more quickly, because I'm not able to replicate it here or on my test forum.

--------

Ange Tuteur
Tips and TricksContact Me
Control pannel issue Latin11
T.C.
T.C.
Member
Gender : Unspecified
Posts : 22
Points : 687
Reputation : 4
Language : English
Browser : Browser : Mozilla Firefox Forum Version : Forum Version : phpBB2
View user profile

PostT.C. on Mon 06 Nov 2017, 15:25

I don't have a test account for you, but you could make an account. Smile Then let me know it's you on here and I will give you access to the ACP. Smile I say let me know on here, so know one here see's this and makes a account there claiming to be you if you know what i mean. lol The site is here.

Thanks @Ange Tuteur
Ange Tuteur
Ange Tuteur
Administrator
Gender : Male
Age : 23
Posts : 4739
Points : 10287
Reputation : 2372
Location : Macungie, PA
Language : EN, JA, FR
Browser : Browser : Brave Forum Version : Forum Version : Forumactif Edge
View user profile https://github.com/SethClydesdale https://twitter.com/sethc1995

PostAnge Tuteur on Tue 07 Nov 2017, 09:30

No problem, my account has been created. Wink Let me know when you're ready and I'll investigate the issue to see what's going on.

--------

Ange Tuteur
Tips and TricksContact Me
Control pannel issue Latin11
T.C.
T.C.
Member
Gender : Unspecified
Posts : 22
Points : 687
Reputation : 4
Language : English
Browser : Browser : Mozilla Firefox Forum Version : Forum Version : phpBB2
View user profile

PostT.C. on Tue 07 Nov 2017, 11:26

@Ange Tuteur wrote:No problem, my account has been created. Wink Let me know when you're ready and I'll investigate the issue to see what's going on.

You should be good to go @Ange Tuteur Whenever your ready. Smile

Thanks
Ange Tuteur
Ange Tuteur
Administrator
Gender : Male
Age : 23
Posts : 4739
Points : 10287
Reputation : 2372
Location : Macungie, PA
Language : EN, JA, FR
Browser : Browser : Brave Forum Version : Forum Version : Forumactif Edge
View user profile https://github.com/SethClydesdale https://twitter.com/sethc1995

PostAnge Tuteur on Tue 07 Nov 2017, 14:05

Thanks Thumb right I made a few tests and it worked okay on my end. Could you clarify a few things for me ?

  • When you go to Admin Panel > Display > Colors what do you see ? (screenshot if possible)
  • While viewing the stylesheet open the console (F12 or Right Click > Inspect > Console) and execute the code provided below.
    Code:
    ($('form[method="post"]')[0].edit_code ? '' : 'NOT ') + 'FOUND'
    Copy, paste, then press enter to execute. You may need to confirm before your can execute the code. The output will be either "FOUND" or "NOT FOUND"
    Control pannel issue Captur11

  • If you have another browser, could you try testing with it ? Just to make sure if the problem is browser related or not.

--------

Ange Tuteur
Tips and TricksContact Me
Control pannel issue Latin11
T.C.
T.C.
Member
Gender : Unspecified
Posts : 22
Points : 687
Reputation : 4
Language : English
Browser : Browser : Mozilla Firefox Forum Version : Forum Version : phpBB2
View user profile

PostT.C. on Tue 07 Nov 2017, 15:06

I tried chrome. Same thing. I am slightly confused. The problem this has been occuring on is when I try to use Edge control panel? The one in the screen shot. I wasn't trying to change the color through the Administration panel CSS. I was using the Forumactif edge color.

Control pannel issue O78aHdA

Control pannel issue RBumwVA
Ange Tuteur
Ange Tuteur
Administrator
Gender : Male
Age : 23
Posts : 4739
Points : 10287
Reputation : 2372
Location : Macungie, PA
Language : EN, JA, FR
Browser : Browser : Brave Forum Version : Forum Version : Forumactif Edge
View user profile https://github.com/SethClydesdale https://twitter.com/sethc1995

PostAnge Tuteur on Wed 08 Nov 2017, 09:47

Yes, I know the problem is occurring in the FAE Control Panel. I asked for you to check the stylesheet, because I wanted to see if there were any inconsistencies with it on your end -- to confirm whether or not the issue was a timeout or something else that I'm unaware of. Think

I do have one other thing that you can test as well, to check if the issue is account related. Try accessing and using the control panel with the test account I created, I'll send the info via PM.

Sorry for making you do all of this btw. This one really has me stumped since I can't recreate it on my end. Confused

--------

Ange Tuteur
Tips and TricksContact Me
Control pannel issue Latin11
T.C.
T.C.
Member
Gender : Unspecified
Posts : 22
Points : 687
Reputation : 4
Language : English
Browser : Browser : Mozilla Firefox Forum Version : Forum Version : phpBB2
View user profile

PostT.C. on Wed 08 Nov 2017, 12:08

Screen shot:

Control pannel issue Eu0H4Rz


Using the edge control panel, it did the same thing when I signed into your test account.

Then I put the code in, and and it said the following.

Syntax Error: missing ; before statement

I could give you the password to my account. I don't have any private messages I wouldn't mind you reading, not that I think you would. Control pannel issue 1f600 Not sure if that would help or not.

Also, no worries. Your going out of your way to help me, so thanks. Smile
Ange Tuteur
Ange Tuteur
Administrator
Gender : Male
Age : 23
Posts : 4739
Points : 10287
Reputation : 2372
Location : Macungie, PA
Language : EN, JA, FR
Browser : Browser : Brave Forum Version : Forum Version : Forumactif Edge
View user profile https://github.com/SethClydesdale https://twitter.com/sethc1995

PostAnge Tuteur on Wed 08 Nov 2017, 22:04

Hmm, since it did the same thing in my account I doubt it would be any different if I tested it in the founder account. It's not account or browser related, so the last thing I can think of is your network connection or computer. Think What's your upload/download speeds ? Also, if you have another device you can test with, try using the control panel on there.

One more thing, if you're using Chrome you can check the status of outgoing network requests. Go to the FAE Control Panel and once it's loaded open the console (F12) and click the Network tab. Once it's open click Save Changes for general settings. The requests you want to pay attention to are the ones sent to index.forum :
Control pannel issue Captur12

The first request gets the stylesheet which only takes about 200ms, whereas the second request updates the stylesheet. If you're using the default styles, it can take roughly 15 seconds to complete. If the request isn't complete it'll say "pending."

--------

Ange Tuteur
Tips and TricksContact Me
Control pannel issue Latin11
T.C.
T.C.
Member
Gender : Unspecified
Posts : 22
Points : 687
Reputation : 4
Language : English
Browser : Browser : Mozilla Firefox Forum Version : Forum Version : phpBB2
View user profile

PostT.C. on Thu 09 Nov 2017, 01:57

Ok, so tried 3 different internet connections and a tablet as well as my brothers computer. This is really odd. Control pannel issue 1f624 I am going to try another computer at the shop tomorrow. If all fails and it works for you, as unfortunate as it is... could you just change the colors for me? Certainly didn't think it would come down to that. Not that I'm surprised, been a terrible week. Control pannel issue 1f611

Thanks.
Ange Tuteur
Ange Tuteur
Administrator
Gender : Male
Age : 23
Posts : 4739
Points : 10287
Reputation : 2372
Location : Macungie, PA
Language : EN, JA, FR
Browser : Browser : Brave Forum Version : Forum Version : Forumactif Edge
View user profile https://github.com/SethClydesdale https://twitter.com/sethc1995

PostAnge Tuteur on Fri 10 Nov 2017, 09:48

Sure, if you're not able to change the colors I'll change them to what you want. Just let me know. Wink

--------

Ange Tuteur
Tips and TricksContact Me
Control pannel issue Latin11
T.C.
T.C.
Member
Gender : Unspecified
Posts : 22
Points : 687
Reputation : 4
Language : English
Browser : Browser : Mozilla Firefox Forum Version : Forum Version : phpBB2
View user profile

PostT.C. on Sat 11 Nov 2017, 03:32

Ok so, I tried my gym wifi, and that made it work. So I will just have to do it there. You where right, it is the wifi.

However so I can go way and stop bothering you, since you have access to the ACP, is it to possible when you get time you could remove the share buttons from the tool bar? And lastly, tell me.. is there a way to get the widgets to display on the side of the forum? Right now, you have to use the drop down menu, I just want them right on the face of the forum.

I know your busy, so take your time, and thanks.
Ange Tuteur
Ange Tuteur
Administrator
Gender : Male
Age : 23
Posts : 4739
Points : 10287
Reputation : 2372
Location : Macungie, PA
Language : EN, JA, FR
Browser : Browser : Brave Forum Version : Forum Version : Forumactif Edge
View user profile https://github.com/SethClydesdale https://twitter.com/sethc1995

PostAnge Tuteur on Sat 11 Nov 2017, 16:51

I see, that's really strange. Perhaps it's a limitation of your ISP or settings for your router ? Think ( tbh I have no idea what could cause this issue )


To hide the share icons, add the following CSS rule to your stylesheet.
Code:
#fa_share {
  display:none !important;
}

For disabling the widget toggle, see the following topic.
http://fmdesign.forumotion.com/t1306-forumactif-edge-widgets#29887

If any questions, let me know.

--------

Ange Tuteur
Tips and TricksContact Me
Control pannel issue Latin11
T.C.
T.C.
Member
Gender : Unspecified
Posts : 22
Points : 687
Reputation : 4
Language : English
Browser : Browser : Mozilla Firefox Forum Version : Forum Version : phpBB2
View user profile

PostT.C. on Sat 11 Nov 2017, 17:53

For the widgets, I used the following code. It worked, although, I need to make them less wide and do you know how to remove the title above all the widgets that says "widget menu." Kinda Tacky. Smile

Code:
        .widget_menu { display:none; }
        #fa_sticky_nav_button { display:block; }
       
        #right .module_inner { position:static; }
        #right {
          position:static;
          float:right;
          margin-left:-306px;
          background:none;
        }
       
        #content { margin-right:306px; }
        #main {
          width:100%;
          float:left;
        }
Ange Tuteur
Ange Tuteur
Administrator
Gender : Male
Age : 23
Posts : 4739
Points : 10287
Reputation : 2372
Location : Macungie, PA
Language : EN, JA, FR
Browser : Browser : Brave Forum Version : Forum Version : Forumactif Edge
View user profile https://github.com/SethClydesdale https://twitter.com/sethc1995

PostAnge Tuteur on Sun 12 Nov 2017, 09:49

Add the following css rule to you stylesheet to hide the widget title.
Code:
#right > .module_column_title {
  display:none;
}

As for the size of the widget column, try replacing your current CSS (in your previous post) with the CSS below.
Code:
.widget_menu { display:none; }
#fa_sticky_nav_button { display:block; }

#right .module_inner { position:static; }
#right {
  position:static;
  float:right;
  width:230px;
  margin-left:-236px;
  background:none;
}

#content { margin-right:236px; }
#main {
  width:100%;
  float:left;
}
You'll see the numbers 230px and 236px. 230 is the width of the column and 236 is the spacing between the forum and the widgets column (230 (width of the column) + 6 pixels of spacing). Change these numbers to change the size of the column, for example if you want the column to be 200 pixels wide, change the values to 200 and 206.

--------

Ange Tuteur
Tips and TricksContact Me
Control pannel issue Latin11
T.C.
T.C.
Member
Gender : Unspecified
Posts : 22
Points : 687
Reputation : 4
Language : English
Browser : Browser : Mozilla Firefox Forum Version : Forum Version : phpBB2
View user profile

PostT.C. on Tue 28 Nov 2017, 18:42

Help in the following 2 links would be helpful @Ange Tuteur
http://fmdesign.forumotion.com/t943p75-auto-suggest-mentions-as-you-type#31335
http://fmdesign.forumotion.com/t1429-change-newposts-no-new-posts-locked-icons#31326

And unfortunately the code below did not remove the share Icons. However thats not a big deal at this time.
Code:
        #fa_share {
          display:none !important;
        }
Sponsored content

PostSponsored content

View previous topic View next topic Back to top

Create an account or log in to leave a reply

You need to be a member in order to leave a reply.

Create an account

Join our community by creating a new account. It's easy!


Create a new account

Log in

Already have an account? No problem, log in here.


Log in

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum