Recent Tutorials
Who is online?
In total there are 10 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 10 Guests :: 2 Bots

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 172 on Fri 19 Feb 2016, 05:17
Keywords

Widget: Recent Topics of a Specific Sub-forum

View previous topic View next topic Go down

avatar
Anita

Title :
Gender : Female
Posts : 26
Points : 140
Reputation : 10
Location : [404 - Not Found]
Language : English, Spanish, Rubbish
Browser : Browser : Mozilla Firefox Forum Version : Forum Version : Forumactif Edge
Awards :
View all awards
View user profile

PostAnita on Fri 05 May 2017, 20:18

Huzzah Hello, everybody!
Before anything else, I wish all of you a fantastic weekend! Monster

Let me share an issue I've had with a widget based on this tutorial from the Forumotion Support Forum: http://help.forumotion.com/t129060-widget-recent-topics-of-a-specific-sub-forum

While it used to work before the conversion to FAE, now it's become irresponsive.

I created a widget. In the widget source text area, I inserted this code:
Code:
<div id="newsareal1" class="newsareal"> </div>

Then I created a JS with the following code for PHPBB3:
Code:
jQuery(document).ready(function(){
jQuery("#newsareal1").load("/f1-welcome div.topic-title-container:lt(10)");
});

Last, I added the CSS suggested in the tutorial:
Code:
.newsareal div.topic-title-container {
display: block !important;
margin: 2px 1px 0;
padding: 2px 5px 5px 30px;
border: 1px solid #B1BFC0;
border-radius: 5px;
background: #F3F9F9 url('http://i44.servimg.com/u/f44/16/54/26/99/old-ve10.png') no-repeat 5px center;
}
.newsareal div.topic-title-container:hover {
background-color: #D8DEDE;
}
.newsareal div.topic-title-container a {
color: #708090 !important;
text-decoration: none !important;
text-shadow: #fff 1px 1px 0px
}


However, the widget's still blank.
I wonder if you could help me figure out what the problem is. I tried deactivating the other scripts. I also made sure the address of the forum was the right one. Yet, it hasn't worked.

flower Thanks in advance for your help! Very good


Party Happy weekend!

avatar
Ange Tuteur
Administrator
Title :
Coffee Addict
Gender : Male
Age : 21
Posts : 4652
Points : 9634
Reputation : 2327
Location : Macungie, PA
Language : EN10, FR5
Browser : Browser : Brave Forum Version : Forum Version : Forumactif Edge
Awards :
View all awards
View user profile https://github.com/SethClydesdale https://twitter.com/sethc1995

PostAnge Tuteur on Mon 08 May 2017, 12:13

Hi @Anita,

In the script, try changing
Code:
div.topic-title-container:lt(10)
to
Code:
.forum-category:not(.announcement) .topictitle:lt(10)
. You will also need to replace
Code:
div.topic-title-container
with
Code:
.topictitle
in the CSS.

If you need any help let me know.
avatar
Anita

Title :
Gender : Female
Posts : 26
Points : 140
Reputation : 10
Location : [404 - Not Found]
Language : English, Spanish, Rubbish
Browser : Browser : Mozilla Firefox Forum Version : Forum Version : Forumactif Edge
Awards :
View all awards
View user profile

PostAnita on Wed 10 May 2017, 09:39

Hi, @Ange Tuteur! Hello How are you today?

I made the changes in the JS and the CSS. Nothing changed, though.
I'll keep trying to figure out whether I did anything wrong despite following the steps. Wink

Have a beautiful day! Bye
avatar
Ange Tuteur
Administrator
Title :
Coffee Addict
Gender : Male
Age : 21
Posts : 4652
Points : 9634
Reputation : 2327
Location : Macungie, PA
Language : EN10, FR5
Browser : Browser : Brave Forum Version : Forum Version : Forumactif Edge
Awards :
View all awards
View user profile https://github.com/SethClydesdale https://twitter.com/sethc1995

PostAnge Tuteur on Wed 10 May 2017, 10:24

Hi again,

Replace the JavaScript with :
Code:
jQuery(document).ready(function(){
jQuery("#newsareal1").load("/f1-welcome .forum-category:not(.announcement) .topictitle:lt(10)");
});

and replace the CSS with :
Code:
.newsareal .topictitle {
display: block !important;
margin: 2px 1px 0;
padding: 2px 5px 5px 30px;
border: 1px solid #B1BFC0;
border-radius: 5px;
background: #F3F9F9 url('http://i44.servimg.com/u/f44/16/54/26/99/old-ve10.png') no-repeat 5px center;
}
.newsareal .topictitle:hover {
background-color: #D8DEDE;
}
.newsareal .topictitle {
color: #708090 !important;
text-decoration: none !important;
text-shadow: #fff 1px 1px 0px
}

The HTML should be a-okay. Wink If there are any issues, let me know.
avatar
Anita

Title :
Gender : Female
Posts : 26
Points : 140
Reputation : 10
Location : [404 - Not Found]
Language : English, Spanish, Rubbish
Browser : Browser : Mozilla Firefox Forum Version : Forum Version : Forumactif Edge
Awards :
View all awards
View user profile

PostAnita on Wed 10 May 2017, 20:51

Good evening! Huzzah

I'm afraid it didn't work, either. How strange... Think
I deactivated or deleted some JS I had in the forum, just in case they interfered. However, this widget doesn't work yet. I also tried linking it with another forum, just in case. But there's no reaction.

Smile My apologies for any inconvenience caused.

Have a good night, sir! Salute


^^ Nughty night! Bye
avatar
Ange Tuteur
Administrator
Title :
Coffee Addict
Gender : Male
Age : 21
Posts : 4652
Points : 9634
Reputation : 2327
Location : Macungie, PA
Language : EN10, FR5
Browser : Browser : Brave Forum Version : Forum Version : Forumactif Edge
Awards :
View all awards
View user profile https://github.com/SethClydesdale https://twitter.com/sethc1995

PostAnge Tuteur on Thu 11 May 2017, 11:07

Hmm.. do you only have one topic in the forum that's being loaded, and is that topic also an announcement ? If so, try removing
Code:
:not(.announcement)
from the script I gave you.

That little snippet ignores topics that are announcements, so that might be the issue. Think
avatar
Anita

Title :
Gender : Female
Posts : 26
Points : 140
Reputation : 10
Location : [404 - Not Found]
Language : English, Spanish, Rubbish
Browser : Browser : Mozilla Firefox Forum Version : Forum Version : Forumactif Edge
Awards :
View all awards
View user profile

PostAnita on Thu 11 May 2017, 11:42

Wow, I see! None of the topics were announcements. However, when I removed the piece of code that you said, it started working! cheers Very good Bravo ! Yes Good Cheer Huzzah

Thank you very much, @Ange Tuteur! Bow 3 cheers You rock!
Bye Hug Bow 3 As always, thanks indeed for your patience, generosity and genius! Hello May your help be rewarded a gazillion times!

Best,


Anita
avatar
Ange Tuteur
Administrator
Title :
Coffee Addict
Gender : Male
Age : 21
Posts : 4652
Points : 9634
Reputation : 2327
Location : Macungie, PA
Language : EN10, FR5
Browser : Browser : Brave Forum Version : Forum Version : Forumactif Edge
Awards :
View all awards
View user profile https://github.com/SethClydesdale https://twitter.com/sethc1995

PostAnge Tuteur on Sun 14 May 2017, 15:11

No problem. Smile

View previous topic View next topic Back to top

Create an account or log in to leave a reply

You need to be a member in order to leave a reply.

Create an account

Join our community by creating a new account. It's easy!


Create a new account

Log in

Already have an account? No problem, log in here.


Log in

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum